Vegan och LCHF

När man äter enligt LCHF kan det bli lite krångligt när man ska äta med vänner och familj som har en annan livsstil. Jag har i ett annat inlägg skrivit mina bästa tips för när man bjuder hem vänner på mat. Det har fungerat jättebra för mig och alla har varit nöjda. I helgen hade jag dock två vänner på middag. De äter en vegansk kost vilket gjorde det lite klurigare att planera menyn. Till sist blev det en riktigt god och trevlig middag och jag ser faktiskt fram emot nästa gång jag får laga middag till dem. Det var helt klart en utmaning men en rolig sådan! Jag bjöd på en  raw lasagne, som blev underbart god om jag får säga det själv. Skriver receptet här nedan så kan ni också testa. Jag delar även med mig av ett recept på raw morotssoppa som jag serverade till förrätt. Den passar även jättebra till bruncher och lättare, spontana bjudningar. Båda recepten är för 4 personer.

Raw lasagne

Det här behöver du:

 • 2 zucchini
 • 2 avokado
 • 2,5 dl pumpakärnor
 • 2 vitlöksklyftor
 • 4 msk olivolja
 • 1 kruka basilika
 • 1 frp körsbärstomater
 • 2 paprikor (helst röda)
 • 15 soltorkade tomater
 • 2 tsk vit balsamvinäger
 • 5 cm färsk ingefära
 • Salt, peppar & torkad basilika

Gör så här:

Hyvla zucchinin i tunna skivor. Vattna ur dem genom at lägga skivorna på hushållspapper en stund med lite salt på.

Blanda avokado, pumpakärnor, vitlök, olivolja, basilika och kör i matberedare. Salta och peppra efter smak.

Kör paprika, tomater (båda sorter), ingefära, vit balsamvinäger och torkad basilika i matberedaren. Salta och peppra.

Varva zucchinin med de båda rörorna. För snyggast resultat lägger du zucchini sist, lite tomatsås ovanpå och några basilikablad. Jag lägger alltid upp det direkt på tallrikarna- enklast, snyggast och dessutom minst disk!

Raw morotssoppa

Vegan och LCHF

Det här receptet är inget för den som äter strikt LCHF men du som äter mer liberalt kan definitivt äta den här soppan någon gång ibland.

Du behöver:

 • 4 morötter
 • 4 dl solrosfrön (blötlagda)
 • 2 cm ingefära
 • 2 vitlöksklyftor
 • Salt & peppar
 • Chilipulver
 • 1 msk lantbuljong
 • 1 pressad citron

Gör så här:

Kör alla ingredienser utom kryddorna i en mixer eller matberedare tills du har en slät soppa. Krydda sedan efter smak.