Goda fiskrecept för oss som äter enligt LCHF

LCHF-recept med fisk

Jag kommer att ge er tips på 3 av mina favorit LCHF recept med fisk, som passar både till vardag och till fest. Får höra många gånger att folk vill börja med LCHF men att dom tycker maten blir tråkig, tvärtom tycker jag. Maten blir mer färgglad och den är dessutom nyttigare för dig.

Goda fiskrecept för oss som äter enligt LCHF

Fiskgratäng med blomkålsmos

En enkel men väldigt god maträtt som passar i alla sammanhang.

Du börjar med att ta en vit fisk och lägg i en ungsäker form, blanda sedan creme fraiche, dill, citron salt och peppar i en skål och lägg som ett täcke över fisken.

Sen kan du börja med blomkålsmoset, du tar då och skär blomkålen i mindre bitar och koka dom mjuka, lägg ner dom i en mixer tillsammans med philadelphiaost och smör, mixa allt tills den blir slät, smaksätt med parmesanost och salt.

Spritsa moset runt fisken i den ungsäkra formen, den ska var inne i ugnen ungefär 30 minuter, servera med en skirat smör.

Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

Passar utmärkt till fredagsmyset, en snabblagad fiskrätt som är nyskapande och god.

Välj din favoritfisk jag skulle rekommendera en vit fisk, men lax går ju självklart lika bra att laga denna maträtt med.

Skär fisken i fyra delar och lägg i en ungsäker form, skär sedan fisken så det blir ett snitt som ett lock, öppna upp locket och lägg på lite färskost i varje fiskbit samt lite salt och peppar.

Hacka hasselnötterna i små bitar och strö sedan över dom på fisken, stoppa in i ugnen i ungefär 15 minuter eller tills fisken är klar. Servera med en färsk tomatsallad.

LCHF-smörgåstårta med lax och räkor

En smörgåstårta är en riktig sommarfavorit, så testa gärna denna under sommaren en varm dag.

Du kan välja om du vill baka ditt eget LCHF bröd eller om du väljer att köpa färdigt bröd, denna gången så köpte jag färdigt bröd.

Jag kommer att varva smörgåstårtan med två olika röror en är med lax, räkor, creme fraiche, philadelphiaost, dill och majonnäs.

Och i den andra röran som jag kommer att värva med är det rödlök, stenbitsrom, gurka och creme fraiche. När du blandat ihop dina röror är det bara börja värva lägg bröd först sedan en röra lägg bröd igen, sen den andra röran upprepa tills rörorna är slut.

Nu kommer vi till min favorit, att dekorera! 

Här får du göra precis hur du vill, men jag brukar börja med att ”spackla” tårtan med majonnäs blandat med creme fraiche sen har jag sallads blad runt hela tårtan, sen brukar jag göra små laxrosor att ha på samt lite räkor och gurka.

Lycka till och hoppas att det smakar gott.